Треньорът на Канело разкри кога боксьорът му ще се върне на ринга

Еди Рейносо, треньор на Саул „Канело“ Алварес, потвърди, че планираното завръщане на неговия боксьор на 14-ти септември е отменено, тъй като не е била постигната сделка с шампиона на WBO в лека тежка категория Сергей Ковальов.

Канело искаше да се придвижи нагоре с две теглови категории, за да се изправи срещу Ковальов, който вместо такъв двубой ще се върне на ринга следващия месец срещу задължителния претендент Антъни Ярд.

Рейносо не е наясно с подробности какво е попречило да бъде организиран двубой с Ковальов, но той заяви, че промоутърът на боксьора, Golden Boy Promotions, вече работи усилено, за да финализира сделка за двубой на Канело с елитен опонент през декември.

„Саул е в перфектна кондиция,“ каза Рейносо пред ESPN Deportes.“Тъй като той няма да се бие през септември, ние трябваше да пренастроим нашия тренировъчен лагер, но той ще се върне по-добър от всякога през декември.“

Има слухове, че Канело не е съгласен с DAZN, които миналата година подписа с боксьора ексклузивно мулти споразумение. Съобщава се, че DAZN оказва натиск върху Канело да се изправи срещу Ковальов или Генадий Головкин – и стрийминг услугата отказва да одобри друг противник. Канело отказа да се бие с Головкин за трети път. И когато преговорите за среща с Ковальов пропаднаха, мексиканската звезда отложи завръщането си на ринга.
3 коментара

 1. Lightning_boy юли 23, 2019 9:00 am  Отговор

  Естествено, че ще има натиск, това е идеята на стрийминг услугата – предлага пари, но промоутърите вече няма да са кой знае каква част от играта.
  Сега друг ще казва, кой с кого и как. В крайна сметка всичко е залагания и гледания.

  • Иво юли 23, 2019 10:32 am  Отговор

   Ама и Канело е голям лисунгер отложи си дата и сега ДАЗН ще трябва да мислят с кой да сбият Головкин.

   • Lightning_boy юли 23, 2019 12:49 pm  Отговор

    Много ясно, Канели си прави парчета отдавна. Странното е, че уж ще правят големи битки, а нещо не мога да видя някоя новина за кой знае какъв двубой. Възможно е и Оскар да натиска нещо от другата страна.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *