Треньора на Уайлдър: Смяната на Дейвисън от Фюри ще ни осигури предимство

Джей Дис, треньор и ко-мениджър на световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър, смята, че решението на Тайсън Фюри да смени треньора си Бен Дейвисън ще им осигури предимство.

Фюри и Уайлдър ще проведат реванш на 22 февруари в Лас Вегас, Невада, САЩ.

Миналия месец британецът смени Дейвисън с „Шугър Хил“ Стюард.

„Всеки път, когато един боксьор и треньор, които заедно са постигнали толкова прекрасни неща се разделят, това дава предимство на бъдещия противник. Химията не е нещо, което се постига за една вечер. Бен не беше просто треньор на Тайсън – той беше негов брат, съветник, приятел, терапевт. Такива отношения не се постигат за един ден,“ каза Дис.

„Мисля много хубави неща за Бен – за някой толкова млад, колкото е той, той е изключително интелигентен и подготвен. Той разбира тънкостите и нюансите по-добре от хората, които са в тази игра от десетилетия. Потенциалът на Бен е неограничен. Наслаждавах се на неговото предизвикателсво. Знаех, че Бен е видял всеки дребен детайл, така че трябваше да направя същото.

Стюард е добър треньор, който произхожда от добра боксова фамилия от Kronk Gym. Но той влиза в голяма битка.“1 Коментар

  1. Ivo февруари 12, 2020 3:33 pm  Отговор

    Всеки път, когато един боксьор и треньор, които заедно са постигнали толкова прекрасни неща се разделят, това дава предимство на бъдещия противник!!! Ахахаха добре казано, тия от екипа на Уайлдър наистина се отърваха в първия двубой, но сега няма да имат късмет! 😉

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *