Треньора на Джошуа: Решението за незабавен реванш с Руиз е правилно

Роб Маккракън, треньор на Антъни Джошуа, смята, че решението за незабавен реванш със световният шампион на WBA (супер), WBO, IBF и IBO в тежка категория Анди Руиз младши е правилно.

В началото на юни Руиз нокаутира Джошуа и Руиз в седмия рунд.

Двамата ще проведат реванш на 7 декември в Саудитска Арабия.

„За хората е лесно да кажат ‘О, той трябва да проведе два или три загряващи двубоя,’ но това не е нормално. Той е бивш шампион в тежка категория и загуби титлите си от Анди Руиз, който очевидно е страхотен боксьор, но той не е достигнал до нивото, на което ЕйДжей се боксира,“ каза Маккракън.

„По- всяка вероятност да отстъпите и да проведете два или три разгряващи двубоя не е напълно нормално и затова веднага провеждате реванш. Всички шампиони в тежка категория, които са губили титлите си, веднага провеждат реванш, за да опитат да си ги върнат. Когато се боксирате на високо ниво и влагате всичките си усилия в подготовката, би било трудно да проведете няколко разгряващи двубоя. Антъни трябва да проведе реванш. Той трябва да е на 100% подготвен и мисля, че може да победи. Антъни е шампион от 2016 г. Той загуби титлите и иска да си ги върне. Това е, което се случва в спорта на това ниво. Шампионът в тежка категория ще се възползва от възможността да си върне титлите и да се реваншира за поражението си.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *