Тони Фъргюсън победи Доналд Сероне
Тази сутрин в „United Center“ в Чикаго, САЩ на турнира UFC 238 Тони Фъргюсън постигна 12-та поредна победа след като нокаутира Доналд Сероне във втория рунд.Двубоят напълно оправда очакванията, макар и да не завърши по най-добрия начин. След два изключително силни рунда, „Каубоя“ получи забрана от лекарите да продължи двубоя заради напълно затвореното си дясно око и така победата бе присъдена на 35-годишния калифорниец.
Фъргюсън най-вероятно ще се изправи срещу победителя от мача между шампиона на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов и Дъстин Порие.

Срещата бе от най-висока класа, като и двамата дадоха най-доброто от себе си. Серони, който в последния си двубой победи Ал Якуинта, успя да пласира няколко мощни удара в главата на Фъргюсън, който рядко оставаше длъжен и винаги отвръщаше на предизвикателството.

За „Ел Кукуй“ това бе първи мач от октомври 2018-та, когато победи Антъни Петис. Отсъствието от клетката не бе повлияло на Тони, който показа вдъхновяващия си стил, вкарвайки удари от всевъзможни ъгли.
Във втория рунд „Каубоя“ успя да събори съперника си на земята, но Фъргюсън бързо се изправи на крака, където двамата продължиха да си разменят мощни удари. До края на рунда 36-годишният Серони получи по-чистите удари и окото му бе почти затворено.

Секунда след сирената, Фъргюсън вкара непозволен удар в носа на „Каубоя“. Докато течеше почивката, окото на Доналд напълно се затвори и той направи грешката да издуха счупения си нос, от където изтече страшно много кръв. След бързо съвещание на лекарите, рефера и комисионера, срещата бе прекратена заради затвореното око на Серони, като също така се изчакваше и видео повторение на непозволения удар, който за радост на Фъргюсън не попадна в окото.

След края на срещата и двамата бойци показаха нужното уважение към съперника, а видимо разстроеният Фъргюсън предложи реванш на опонента си.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *