Теофимо Лопес нокаутира Едис Татли, Шакур Стивънсън с изключително представяне, Дани Гарсия нокаутира Адриан Гранадос

Медисън Скуеър Гардън, Ню Йорк, САЩ. Сензацията в лека категория (до 61, 2 кг) Теофимо Лопес (13-0, 11 KO) нокаутира Едис Татли (31-3, 10 KO) в петия рунд.

Двамата боксьори започнаха спокойно мача използвайки джебовете си. В 2- ия рунд Лопес започна да обработва тялото на съперника си. Татли заложи на сигурността. В 3- тия и 4- тия рунд Лопес започна да скъсява дистанцията и да намира Татли с тежки удари. В 5- тия рунд рунд Лопес намери Татли с ъперкът в тялото. Татли се свлече на платнището и започна да се превива от болка. Той не успя да се изправи и рефера прекрати мача.

Новоизгряващата звезда в категория перо (до 57,2 кг) Шакур Стивънсън (11-0, 6 KO) постигна лесна победа над Кристофър Диас (24-2, 16 KO) с единодушно съдийско решение.

Стивънсън не изпусна инициативата през цялата битка. Той бе по- бърз с ръцете и краката от съперника си. Диас оказваше натиск, опитваше се да се сбие, но не успя. Стивънсън се защитаваше добре и отлично работеше на контри.

В крайна сметка се стигна до съдийските карти, където Шакур Стивънсън победи с резултат 100: 90, 99:91 и 98:92.

Доста по- интригуващ се оказа срещата от лека категория (до 61.2 кг) в която Феликс Вердехо (25-1, 16 КО) постигна трудна победа над Брайън Васкес (37-4, 20 КО) с единодушно решение.

В началото леко предимство имаше Вердехо. В 3-тия рунд той получи аркада, но продължи да ръководи събитията на ринга.

С напредване на битката двамата боксьори започнаха да влизат по- често в размяна на удари. Това даде възможност на Васкес да вземе инициативата. Но не за дълго – шампионските рундове бяха за Вердехо.

Победата с резултат 98:92, 97:93 и 97:93 беше за Феликс Вердехо.

==============================================================

Dignity Health Sports Park, Карсън, Калифорния, САЩ. В двубой за вакантната „сребърна“ титла на WBC в полсуредна категория (до 66,7 кг) Дани Гарсия (35-2, 21 КО) победи Адриан Гранадос (20-7-2, 14 КО) с технически нокаут в седмия рунд.

Гранадос започна срещата в обичайния си стил в атака, но в сямия край на рунда пропусна няколко неприятни удара. Още във 2- рия рунд Гарсия намери Гранадос с ляво кроше. Нараненият Гранадос започна да се движи на ринга, но Гарсия успя да го достигня и да пласира още няколко леви крошета, а в последните секунди на рунда Гранадос отново се озова в нокдаун – този път след десен крос.

В началото на 3-ия рунд Гранадос отново „захапа“ ляво кроше и бе принуден да влезе в режим на оцеляване. Гарсия ‘нагъна“ опонента си на въжетата, пласира удари и му счупи носа. Доминацията на Гарсия продължи и в следващия рунд. В началото на 5-ия рунд Гранадос се озова в нокдаун за трети път. Той обаче издържа до гонга и дори излезе за 6- тия рунд, въпреки че треньорът му възнамеряваше да спре срещата.

Гранадос започна добре 7-ия рунд, но отново се озова в режим на оцеляване, притиснат на въжетата, очаквайки атаките на Гарсия, и реферът разумно взе решение да спре побоя.Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *