Теди Атлас посочи най-впечатляващия нокаут в кариерата на Майк Тайсън

Теди Атлас много добре познава уменията на Майк Тайсън преди той да се превърне в най-младият световен шампион в тежка категория в историята на бокса.

Атлас беше неразделна част от екипа на Тайсън, което положи основите на „Железния“ Майк. След дълго усъвършенстване на уменията си, Майк Тайсън се яви пред света през 1984 г. Останалото е история. Само две години по-късно Майк стана „най-лошият човек на планетата“ и според Атлас той е постигнал най-впечатляващия нокаут в кариерата си.

„Трябва да посоча нокаута над Тревър Бербик,“ каза Атлас. „Преди всичко, трябва да схванете анатомията на нокаута. Майк Тайсън беше подготвен в Катскил от мен и Къс Д’Дамато. Къс винаги казваше, че трябва да изберете подходящото място, където да ударите съперника си. Разбирате ли? Зад ухото или в слепоочието. Различни места, като черния дроб при удар в тялото. Тайсън удари Бербик в слепоочието. Нямаше друга пролука, затова го удари с лявото кроше в слепоочието.

Видяхте какво се случи. Той се запрепъва настрани, запрепъва се назад. Изправи се. Преди да се просне върху въжетата. С този нокаут Майк Тайсън се превърна в звезда, която вървеше по Бродуей и казваше: „Аз съм звезда!“Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *