Тайсън Фюри ще се завърне на ринга на 5 декември в Лондон

Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри ще се върне на ринга на 5 декември в Роял Албърт Хол в Лондон, Англия след като той и екипът му се оттеглиха от трета битка срещу Дионтей Уайлдър.

Британецът ще се изправи срещу опонент от топ 15 на WBC в шоу, което ще отбележи 40-годишнината на Франк Уорън като промоутър.

Фюри имаше сключен договор за трета битка с Уайлдър, когото нокаутира в седмия рунд, за да завоюва титлата на WBC през февруари. Първоначално реваншът трябваше да се проведе през юли, но беше отложен поради пандемията от коронавирус и пренасрочен за 19 декември на стадион Allegiant, новия дом на Лас Вегас Райдърс.

Шели Финкел, мениджър на Уайлдър, твърдеше, че битката ще се проведе проведе тази година, но Фюри твърдеше, че е бил информиран, че двубоят е пренасрочен за следващата година, което той отказа да приеме.

Един от проблемите беше, че гарантираните хонорари в договора, изготвен преди да започне пандемията Covid 19, нямаше как да бъдат осигурени без голяма публика и такса за домакин. Уорън твърди, че Тайсън Фюри, който тренира от завръщането си от Америка през февруари, трябва да се боксира тази година заради собственото си психическо здраве.

Шоуто в Роял Албърт Хол ще включва и интригуващия сблъсък между британските претенденти в лека тежка категория Антъни Ярд и Линдън Артър.
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *