Тайсън Фюри: През следващата година трябва да се случи битката с Антъни Джошуа

Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри продължава да критикува Антъни Джошуа, че не го е предизвикал миналия уикенд.

Миналата събота вечер на SSE Arena на Уембли Джошуа запази титлите си на IBF, IBO, WBA (супер) и WBO след като нокаутира задължителния претендент Кубрат Пулев.

В интервюто си след битката Джошуа не изяви голямо желание да се изправи срещу Фюри в обединителен двубой през 2021 година.

„Битката трябва да се проведе през следващата година,“ каза Фюри. „Миналата седмица той преодоля последното си препятствие срещу Пулев. И сега и двамата сме свободни да проведем тази битка. Готов съм да се бия. Попитаха го: ‘Искаш ли да се биеш с Тайсън Фюри?’ Много точно и ясно, а той така и не отговори на въпроса. Отговорът е прост да или не, нали?
После го попитаха: ‘Мислиш ли, че си най-добрият боксьор в тежка категория в света?’ И той вдигна ръце. Не отговори на въпроса. Попитайте ме: ‘Искаш ли да се биеш с Антъни Джошуа?’ Да. Сега той е обединен шампион, а аз бях през 2015 г. преди проблемите си и трябваше да овакантя всичките си колани. Така че за първи път след Ленъкс Люис преди 20 години ще бъде определен безспорен шампион.

Когато победя Джошуа през следващата година, ще съм победил най-добрите от последната епоха и от моята ера. Така че после винаги ще има някой друг, с когото да се бия. Антъни Джошуа е страхотен боец, олимпийски златен медалист, двукратен шампион в тежка категория, също като мен, той е победил всички най-добри. Той е страхотен, страхотен спортис. Разбира се, че го уважавам.“Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *