Тайсън Фюри: Джошуа не искаше двубой с Уайлдър, защото той е най-свирепия нокаутьор в историята на бокса

Световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър ще приключи 2019 г. непобеден. Той затвърди репутацията си на най-страховития нокаутьор на планетата.

През тази година Уайлдър нокаутира по брутален начин Доминик Бризил и Луис Ортиз.

Той ще проведе следващия си двубой на 22 февруари срещу Тайсън Фюри.

След успеха си над Ортиз, Уайлдър се самопровъзгласи за най- големия нокаутьор в историята на бокса. Според Фюри това е причината, шампиона на WBA (супер), WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа да избягва двубой с него.

„Не е тайна, че [Антъни] Джошуа не искаше такъв двубой,“ каза Фюри. „И не го искаше поради една определена причина.

Защото Дионтей Уайлдър е най-свирепият нокаутьор в историята на бокса, в историята на тежка категория. Убедих се в това и го почувствах. Нищо чудно, че ЕйДжей не изгаряше от желание да усети тази дясна ръка! Той не може да се движи като мен, щеше да бъде закован.

Колкото и лесно да се изправих (след нокдауна в 12-ия рунд), можех никога да не се изправя. Това беше типът удар, от който понякога хората не се събуждат.

Особено, когато ме удари с дясната ръка и докато падах, ме удари с ляво кроше. Така че това трябваше да е лека нощ Виена. Но „Циганският крал“ се издигна като феникс от пепелта от платнището, за да се върне в 12-тия рунд. Това беше епичен рунд.“2 коментара

  1. Митко декември 26, 2019 9:36 pm  Отговор

    Да, прав е, иначе лърча бързо се възстановява явно. Доказа го и срещу Кънингам и Пажкик като го заковаха- проснаха по гръб.

  2. ludmil декември 26, 2019 10:37 pm  Отговор

    Мда, сигурно.В историята на хокея.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *