Тайсън Фюри: Видях спабости в психиката на Джошуа
Тайсън Фюри не е изненадан от победата на Анди Руиз на Антъни Джошуа. Той е изненадан от начина, по който Джошуа загуби.Джошуа бе повален четири пъти на платнището и накрая беше спрян в седмия рунд, в началото на месеца в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк.

Победата даде на Руиз световните титли на WBA (супер), WBO, IBF и IBO в тежка категория.

„Като майстор на психическите игри и човек, чиято умствена дейност превъзхожда тази на психолозите и някой, който заведе в училище доктора по психология Владимир Кличко, видях слабости в психиката на Джошуа. Докато вървеше към ринга, той ме погледна така, сякаш искаше да бъде някъде другаде, някъде другаде, но не и на ринга онази вечер – каза Фюри пред Talk Sport.

„Той бе хванат в третия рунд. Това може да се случи на всеки, в което няма нищо срамно. Но е срамен начинът, по който той прие поражението. В седмия рунд той падна, защото искаше, а не защото ударите го свалиха. Сякаш той се хвърляше на платнището, което е ясен знак за някой, който не иска да се изправи и да се бие.

Проблемът не е, че той загуби битката, а как я загуби. Факт е, че той не искаше да се бие, езикът на тялото му казваше,’Достатъчно.’ Анди Руиз се намираше в другия ъгъл и вдигна ръцете си във въздуха, преди рефера дори да е започнал да отброява, защото знаеше, че е победил. Джошуа изплю гумата си и показа всички признаци, които един боксьор никога не би трябвало да показва, че се примирява със загубата.“

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *