Тайсън Фюри: Ако Джошуа трябва да оваканти колана на WBO за да се бие с мен, сигурен съм, че ще го направи

По- рано тази година световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри и шампиона на WBA (супер), WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа принципно се договориха относно финансовите условия за две битки.

Има шанс в битката им да не бъде заложена титлата на WBO, тъй като задължителният претендент Александър Усик отказва да отстъпи правото си на Фюри.

„Не звучи никак зле, но няма да повярвам на нищо, докато не го видя хартия. Така че ще видим какво ще стане. Но да се надяваме, че тази битка ще се случи, аз съм готов да се бия, не знам дали те са готови,“ каза Фюри.

„Искам тази битка през последните пет години. Досега не се е състояла, но съм оптимист. Всички боксови организации ще позволят тази битка – тя е най-голямата, откакто Мохамед Али се би с Джордж Форман в „Тътен в джунглата“. Това е огромна битка.

Александър Усик е задължителен претендент – но ако този колан трябва да бъде овакантен, тогава съм сигурен, че ще го направят, за да организират най-голямата битка на нашето поколение. Готов съм, надявам се, че и Джошуа е готов. Нека да дадем на феновете битката, която наистина искат да видят.“Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *