Серхио Мартинес планира завръщане на ринга през април, а после мач срещу Рьота Мурата

Бившият световен шампион в две теглови категории Серхио Мартинес изпълни обещанието си да поднови боксовата си кариера през 2020 година.

Мартинес се пенсионира през 2014 г., след като беше нокаутиран от Мигел Кото.

45-годишият Мартинес иска да продължи да върви напред, докато не изпълни целта си да се изправи срещу „редовния“ шампион на WBA в средна категория Рьота Мурата.

„С моя екип обсъждаме да проведа нова битка през април. Ако ми дадат избор, предпочитам още две битки и после да се бия за титлата. Вече не съм на 20 години и не мога да чакам вечно. Имам нужда от две сериозни битки,“ каза Мартинес.

„В момента търся съперник с рекорд от 30 победи и 2 загуби. Трябва да вдигна нивото на опозиция, защото вече се чувствам в подходящата физическа форма… Върнах се, както се казва. Искам отново да стана световен шампион. И се изгражда шампион. Да вярвам, че мога да се върна на нивото, което оставих преди шест години, без да се бия и без да получа удар, би било лудост.

Знам какво е необходимо, за да стана шампион, вече съм го преживявал. Трудно е и могат да те наранят, но аз работя за това: предизвикателството не е колко удара ще пласирам, а колко чисто ще бъде лицето ми след всяка битка: на 45 години това е изключително предизвикателство.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *