Сергей Ковальов: Двубой с Артур Бетербиев е сред приоритетите ми

Шампионът на Световната Боксова Организация (WBO) в лека тежка категория (до 79, 4 кг) Сергей Ковальов е готов да се изправи срещу своя съперник в дивизията, сънародника си Артур Бетербиев, който е световен шампион на IBF.

Двамата боксьори отдавна искат да се изправят един срещу друг, но не можаха да го направят до този момент поради политиката и конкурентните телевизионни канали.

Сега обаче и двамата имат договори с промоутърската компания „Top Rank“, която работис ESPN – което прави лесно организирането на обединителен двубой.

„Артур Бетербиев е един от моите приоритети – защото имаме, да речем, история при аматьорите, където той пресече пътя ми. Но аз съм много благодарен на Бог, че загубих тези битки, че точно това се случи – защото ако бях станал Олимпийски шампион или бях спечелил световно или европейско първенство като аматьор, щях да считам това за моето максимално постижение. А тъй като не оправдах амбициите си при аматьорите, станах професионалист,“ каза Ковальов.

В следващия си двубой Сергей Ковальов трябва да направи задължителна защита срещу Антъни Ярд. Датата и мястото на провеждане на битката не са финализирани, но двете страни са се споразумяли за условията.
1 Коментар

  1. Иво април 23, 2019 12:45 pm  Отговор

    Не съм много оптимист

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *