Рьота Мурата нокаутира Роб Брандт и стана за втори път световен шампион в средна категория

EDION Arena Osaka, Осака, Япония. Рьота Мурата стана за втори път световен шампион в средна каегория (до 72,6 кг) след като победи шампиона на WBA Роб Брандт с технически нокаут във втория рунд в реванш.

В първият двубой, който се състоя през октомври 2018 г. в Лас Вегас, САЩ Брандт победи с единодушно решение, след като надигра пасивния тогава японец.

В началото на мача Бранд тръгна агресивно напред и започна да обработва съперника си с удари в тялото и главата. Мурата само се бранеше. В средата на рунда Мурата зае център на ринга и се опита с единични удари да притисне шампиона. Брандт обаче не спря да се движи околко японеца и да работи с комбинации. В края на рунда двамата боксьори застана лице в лице и започнаха да си разменят тежки удари.

В началото на втория рунд Мурата отново зае центъра на ринга, докато Брандт се движеше около него и го обработваше с удари. Но в един момент Мурата пласира тежък удар с дясната ръка, който сериозно разклати Брант. Японецът се хвърли напред и започна да нанаси удари. След изключително продължителна атака Мурата повали съперника си в нокдаун. Брандт успя да се изправи. Мурата не чака и се хвърли да довърши съперника си. Той отново започна да обсипва Брандт с удари. Брандт не оказа абсолютно никаква съпротива и реферът беше принуден да прекрати двубоя 2:34 минути след началото на втория рунд.
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *