Райън Гарсия и Хорхе Линарес постигнаха победи с нокаут

Тази сутрин в Honda Center, Анахайм, САЩ се проведе боксова гала-вечер, която беше оглавена от битката между американската надежда в лека категория Райън Гарсиа (20-0, 17 KO) и никарагуанеца Франсиско Фонсека (25-3-2, 19 KO), която завърши с атрактивна победа за Гарсия с нокаут в четвъртия рунд.

От самото начало на двубоя Гарсия диктуваше темпото. Той работеше с джеба си и контрираше с лявото си кроше, когато Фонсека се опитваше да скъси дистанцията. И един от тези опити на Фонсека завърши с брутален нокаут. Той дори не се опита да се изправи на крака.

В картата участие взе и бившият световен шампион в три теглови категории Хорхе Линарес (47-5, 29 КО), който най-вероятно е следващия съперник на Гарсия. Линарес нокаутира мексиканецът Карлос Моралес (19-5-4, 8 KO) в четвъртия рунд.

Линарес тръгна в атака още с началния гонг. Той оказваше постоянен натиск върху Моралес, работеше с джеба си и в тялото му. В един момент двамата си удариха главите, Линарес получи аркада.

Във втория рунд двамата си размениха удари и продължиха да се бият след гонга. В третия рунд Линарес пласира десни крошета и овърхенди. Той превъзхождаше съперника си в бързината и тайминга и в крайна сметка успя да повали Моралес в нокдаун. Той едва се изправи на крака и продължи битката.

В четвъртия рунд Линарес натисна противника си по въжетата и го изпрати на платнището с десен прав. Моралес не успя да се изправи на крака. Това беше първата загуба в неговата кариера с нокаут.Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *