Пътят на Ленъкс Люис към абсолютната титла може да послужи като вдъхновение за Антъни Джошуа

Британската легенда Ленъкс Люис постоянно критикуваше Антъни Джошуа в миналото, но след поражението на Джошуа от Анди Руиз младши, бившият абсолютен шампион в тежка категория даде важен съвет на по младия си сънародник.

В началото на месеца Джошуа беше победен от Руиз с технически нокаут в седмия рунд и загуби световните си титли на WBA (супер), WBO, IBF и IBO.

„Като боксьор си поставяте цели! За постигането на тези цели правите планове. Тези планове могат да се изпълнят точно както ги направите, а понякога нищо не се развива според плана. Важно е да се разбере разликата между целите и плановете,“ каза Люис.

„Целите не се променят. Когато започнах аматьорската си кариера, целта ми беше да спечеля златен медал и след това да стана професионалист. Моите планове обаче не се изпълниха. Загубих от Тайръл Бигс на Олимпийските игри през 1984 година. Тази загуба не беше планирана, но целта ми остана същата.

Така че, вместо да стана професионалист през 1984 г., аз останах аматьор. Натрупах повече опит и спечелий златен медал на олимпийските игри през 1988 г. Постигнах целта си като аматьор.

Беше време да си поставя нови цели и да се заема с изпълняването на плана да стана безспорен световен шампион.

Но не всичко се разви според плана, но останах фокусиран върху целта си. Загубата ми от Оливър Маккол беше сериозна пречка, но целта ми остана същата… да стана абсолютен шампион!

Беше дълъг и тежък път. Записах две победи над Ивандър Холифилд. Но в крайна сметка постигнах целта, която си поставих, преди да стана професионалист.

В този момент трябваше да си поставя нови цели. Има една поговорка, ‘Планът може да ви отведе в различни посоки, но целта ще ви отведе само в една посока.’

Това са мъдри думи, които трябва да се разберат. Не ги забравяйте. Неуспехите ви не са края на пътя.

Те са просто неуспешни планове. Направете нови, докато постигнете целите си! Успех!“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *