Промоутъра на Канело е възмутен от решението на IBF да му нареди да направи задължителна защита
В началото на тази седмица IBF нареди на Саул ‘Канело’ Алварес да направи задължителна защита на титлата си в средна категория срещу Сергей Деревянченко до 4 август.Мексиканската звезда победи Даниъл Джейкъбс на точки в Лас Вегас на 4 май, но му беше наредено да направи задължителна защита, след като Международната Боксов Федерация (IBF) изпрати писмо на Golden Boy Promotions.

„Преговорите трябва да започнат незабавно и да приключат до 15 юни 2019 г.,“ пише IBF, като добавя, че битката трябва да се проведе „на или преди“ 4 август.

Алварес, който също притежава коланите на WBA и WBC в средна категория и подписа миналата година изгодна сделка с телевизионния оператор DAZN, е малко вероятно да се бие преди 4 август, тъй като е насрочил следващия си двубой за 14 септември.

„Наистина е изненадващо и жалко, че не получихме писмо с поздрави[от IBF], както се случваше преди“, каза Ерик Гомес, президент на Golden Boy Promotions. „Ще се срещнем с Канело през следващата седмица, за да обсъдим какво иска да прави.“

1 Коментар

  1. Иво май 16, 2019 1:27 pm  Отговор

    Е те кво искат всички федерации да го обявят за специален като WBC и да не му налагат задължителени защити. Би трябвало сега ако искат да запазят титлата но да не се бият с Дерееиаченко да направят бой с Андраде обединителните срещи са с предимство но едва ли ДАЗН натискат за бой с Головкин. Според мен ще оваканти а Дерееиаченко ще се бие с Камил Сцеремента и накрая титлата ще се окаже в Чарло.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *