Президентът на WBC: Девин Хейни има двама задължителни претенденти

Девин Хейни може да очаква с нетърпение 2021 г., макар че едва ли ще изпълни желанието си да изчисти лека категория.

Сега, след като 22-годишният американец отново беше признат от Световния боксов съвет (WBC) за пълноправен шампион в категорията, той ще трябва да се погрижи за своите задължения. Следващата битка на Хейни ще бъде срещу победителя от мача за „временната“ титла между Райън Гарсия и бившия двукратен претендент Люк Кембъл, който ще се проведе на 2 януари. После той ще трябва да направи втора задължителна защита срещу Хавиер Фортуна, срещу когото Хейни трябваше да се изправи преди повече от година и остава да го направи през 2021 година.

„Задължителен претендент на шампиона в лека категория Девин Хейни е победителят от Райън Гарсия срещу Люк Кембъл,“ потвърди Маурисио Сюлейман, президент на WBC. „Тъй като Хейни спечели вакантния колан, той също така има и втори задължителен претендент, който е Хавиер Фортуна.

Фортуна трябваше да се бие с [бившия шампион в три категории Хорхе] Линарес [през август], но Линарес даде положителен тест за COVID. Така че, Фортуна остава претендент. Двамата претенденти на Хейни са победителят от Райън Гарсия-Люк Кембъл, и Хавиер Фортуна, който е втори претендент.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *