Поли Малянаджи очаква Тайсън Фюри да победи Антъни Джошуа

Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри ще проведе трети двубой срещу Диуонтей Уайлдър, но той няма да се проведе през лятото.

Новината за отлагането на битката почти сигурно поставя край на всякакви надежди за британска битка за абсолютната титла между Фюри и шампиона на WBA (супер), WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа.

Ако все пак се стигне до такъв двубой, бившият световен шампион в две теглови категории Поли Малянаджи очаква Фюри да надделее.

„Смятам Фюри за най-добрият боксьор в тежка категория. Затова мисля, че той ще победи Джошуа. Бих се радвал да видя такъв двубой,“ каза Малянаджи.

„Джошуа е човек, който иска да се учи и изпитва страст към бокса, но мисля, че Фюри е по-надарен от гледна точка на техниката. Той е 208-ов човек, който се движи на ринга като лекоатлет, а това го прави много труден съперник. Той е много, много пъргав и е трудно да го достигнеш, а когато го направиш, си като джудже в сравнение с него. Не можеш да бъдеш примитивен, защото той е твърде голям и силен, трудно е да се справиш с него. Уменията му са изключителни, но той е не само едър, а е много интелигентен човек.

Ако говорите за бокс с него, ще разберете, че той е много интелигентен. Той знае какво трябва да прави и какво не трябва да прави, какъв е и какъв не е. Той може веднага да се изправи срещу следващия топ претендент и да се представи добре. Той го направи в битката с Кличко, след което изчезна. После проведе няколко разгряващи битки в които не изглеждаше добре и след това се изправи срещу опонент като Уайлдър.

Но той изглеждаше страхотно в първия двубой sсрещу Уайлдър, след това го направи отново. Изглеждаше нехарактерно в битката срещу Ото Валин, получи аркада и си мислите, че може би не е толкова добър, но се представи достатъчно убедително във втория бой срещу Уайлдър. Той е твърде умен заради собствената си безопасност.“Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *