Питър Фюри: На Антъни Джошуа няма да е лесно срещу Кубрат Пулев

Британският треньор Питър Фюри предупреди световния шампион на WBA (супер), WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа, че няма да му е лесно срещу Курбат Пулев.

По-рано тази седмица IBF разпореди на Джошуа да направи задължителна защита срещу Пулев.

Фюри е чичо и бивш треньор на бившия шампион Тайсън Фюри, както и баща и настоящ треньор на Хюи Фюри, който бе победен от Пулев по точки в София миналата година.

„Кубрат Пулев е много добър боксьор,“ каза Питър Фюри. „Той научи много от мача с (Владимир) Кличко, където бе нокаутиран. Пулев играе защитен бокс и има много, много добър джеб. Той е корав, но не притежава много мощ.

Той е сила, с която всеки трябва да се съобразява и на Джошуа няма да му е лесно. Това е добра битка. Всичко може да се случи на това ниво. Пулев е много търпелив. Той не притежава нокаутиращ удар, но е добър боксьор и е много мъдър на ринга. Той просто прави достатъчно и контролира хода на двубоя.

Мисля, че Джошуа може да рискува повече, отколкото срещу Анди Руиз, защото Пулев не притежава толкова силен удар. Но няма право на грешка, защото всеки боксьор в тежка категория може да удря.

Мисля, че ще бъде инрересен двубой. Очаквам Джошуа да изглежда още по-добре в него. Очаквам Джошуа да е по- спокоен, защото сега няма да изпитва напрежение. Руиз се оказа негов кошмар, но той се справи психически и физически и израсна.“
8 коментара

 1. ИваиЛ декември 15, 2019 1:31 pm  Отговор

  Остава да каже че Пулев е чувал, като сина му загуби от него така ще говори 🙂

 2. Бандит декември 15, 2019 3:29 pm  Отговор

  Очаквам Кубрат да го сломи и откаже във втората половина на мача. Очаквам Джошуа да преклони глава …….

 3. Бандит декември 15, 2019 3:31 pm  Отговор

  Какви думи само от Питър Фюри – впечатляващо

 4. Найденов декември 15, 2019 5:37 pm  Отговор

  За мен това е една от най- добрите характеристики правени някога на Пулев .

 5. недко декември 15, 2019 8:13 pm  Отговор

  извинявам се че не е по темата..но някои знае ли какво стана с световните боксови срещи на 14 12 2019 в рига ..между бриедис и дортикус..явно не се състояла галата..но защо

 6. martu декември 15, 2019 10:31 pm  Отговор

  И аз съм съгласен, че анализа на Питър за Кубрат е доста точен. Като цяло и Питър и Тайсън Фюри(разбира се, ако не играе роля 🙂 винаги са се изказвали доста позитивно за качествата на Кубрат. След мача с Кличко, Тайсън беше дал интервю, в което обясняваше как не е очаквал Кубрат да се хвърли с главата напред, защото по-принцип е умен боксьор и е очаквал оспорван мач с Кличко.
  Дано този път Кубрат наистина си е взел поука и играе по-умно и предпазливо.

 7. Митко декември 16, 2019 5:47 pm  Отговор

  На Бриедис му взеха поясите. Сега са вакантни. Какъв е смисъла да се бие със кубинеца ?

 8. k декември 17, 2019 5:51 pm  Отговор

  Много точен коментар. Това обяснява всичко.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *