Марко Хук приключва със Зауерланд

След почти десет години на успешна работа с Германската промоуторска компания Зауерланд, световния шампион на WBO в Полутежка категория Марко Хук ( 38-2-1, 26KO ) реши да прекрати взаимоотношенията си с фирмата и да поеме своя път.

29 годишната звезда, създаде своя промоуторска компания – Хук Спортс Промоушън, с изпълнителен директор, неговия брат Кенан. Договорът на Хук със Зауерланд изтича през Декември и той няма намерения да го подновява.

Хук желае да бъде свободен агент, за да си осигури двубой срещу световния шамион на WBA , WBO , IBF , IBO в Тежка категория Владимир Кличко. Според Марко, различията между Заерланд и Кличко, както и телевизионните права са били пречка на такава среща досега.

Хук каза пред Билд : “ Много съм благодарен на Вилфрид Зауерланд за всичко, което той направи за мен досега. Имахме няколко успешни години заедно. Но аз искам да бъде независим и да мога управлявам своята кариера и съдба сам. Мечтая за големи срещи в Америка и да се бия с Владимир Кличко. Искам да се изправя срещу най- добрите. Желая да бъда оставен на спокойствие и се надявам нищо да не попречи на моите мечти.“

марк- зауерландНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *