Марко Хук – моята цел е да се бия с Владимир Кличко

Световния шампион на WBO в Полутежка категория Марко Хук ( 38 – 2 – 1, 26 KO ) ще се фокусира изцяло върху това да си осигури двубой срещу краля на Тежка дивизия Владимир Кличко ( 62 – 3, 52 KO ), който след няколко седмици ще защитава титлите си срещу задължителния претендент Кубрат Пулев.
Хук стигна до голяма крайност в своята кариера преди дни, когато реши да прекрати договорните си отношения с компанията Зауерланд, която го създаде и изгради като боксьор от световна класа.
Марко вярва, че това ще му позволи да се организира по- лесно двубой срещу Владимир.

“ Двубоят срещу Кличко най- вероятно ще се проведе през 2016, трудно ще се случи преди това. Аз ще преследвам такава среща, това е моята голяма цел. Владимир е най- добрия боксьор в Тежка категория.“ – каза Хук.

Марко също така отрече появилата се информацията, че е отказал обединителен двубой срещу бившия световния шампион Кшиштоф Влодарчик ( 49 – 3 – 1, 35 KO ).

“ Никога не съм получавал предложение от Полска страна, нито едно. Аз не лъжа, те го правят. Те винаги идват от Зауерланд. Аз определено исках да има обединителен двубой. Хората стоящи зад Влодарчик, знаят, че аз съм много популярен боксьор в Германия, така че трябваше да ми дадат голяма сума пари, с каквато те не никога не са разполагали. За това таква среща не се проведе никога. Влодарчик по- късно се опита да се самоубие. Може би мисълта, че трябва да се бие с мен, го е накарала да направи това. “ – Хук говори за опитът на Влодарчик да се самоубие ( чрез свръхдоза ) през 2011.Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *