Марио Ередия изненадващо победи Самюъл Питър
Последният път, когато Самюъл Питър се боксира в Boardwalk Hall, Атлантик Сити „Нигерийският кошмар“ свали три пъти Владимир Кличко на платнището в елиминаторен двубой, но загуби с единодушно решение.Тринадесет и половина години по-късно, Питър не успя да свърши работата си отново, този път срещу далеч по-слаб противник. Мексиканеца Марио Ередиа преодоля нокаудан в третия рунд и победи именития си съперник с противоречиво разделено съдийско решение.

Питър повали Ередия в третия рунд, но мексиканецът оцеля и се върна в мача. Той успя да се активизира и да изравни събитията на ринга. Бившият световен шампион на WBC в тежка категория изглеждаше уморен през втората половина на мача, но все пак успя да нарани Ередия след удар с дясната ръка към края на шестия рунд.

Ередия обаче удържа на напъна на Питър. В седмия и осмия рунд Ередия пласира добри десни ъперкъти и десни овърхенди.

В крайна сметка се стигна до съдийските карти, където двама от съдиите дадоха 77-74 и 76-75 за Марио Ередиа, а третия 79-72 за Самюъл Питър.

10 коментара

 1. Пламен април 15, 2019 2:14 am  Отговор

  Не съм гледал мача, но съдиите в първата и третата карта явно са гледали два различни мача.. с тея 5 точки разлика

 2. Иво април 15, 2019 2:26 am  Отговор

  Аз го гледах на живо в фейсбук страницата FIGHTING LIVE ако ти се гледа сигурно още е там подгряващата карта. За мен беше 4 на 4 рунда но заради нокдауна Питър го взе. Жалко че го порязиха така макар че е му е останала само силата с още тренировки и подобрено кардио можеше да тества някой талант и да искара някой долар.

 3. Пламен април 15, 2019 9:43 am  Отговор

  Да, мисля тази вечер да го изгледам, ако не са го свалили, мерси Иво. Но наистина съдейки по картите, изглежда на порязване резултата.
  Иначе единичната сила не се губи, или поне не изцяло, но всички други компоненти в кондиционната тренировка са мн неблагодарни и без натренираност изчезват мн бързо

 4. Иво април 15, 2019 1:00 pm  Отговор

  Пиши после кой смяташ че е бил

 5. Пламен април 16, 2019 2:20 am  Отговор

  Току що го изгледах.. махленски мач.. Питър освен нокдауна нищо не направи и то срещу протичник от този калибър.. Другия и само подскачаше насам-натам, гореше бензин и също нищо..
  Аз видях Питър да взима 3 рунда, което отговаря на втората карта (76/75) за мексиканеца.
  Но като цяло мача можеше да ДАДЕН на всеки

 6. Иво април 16, 2019 1:32 pm  Отговор

  Махленски мач добре описва нещата 🙂 определено беше на кантар аз го дадох за Питър защото вкара повече мощни удари.

 7. Пламен април 16, 2019 2:58 pm  Отговор

  Да, чисто математическото изчисляване по рундове в много случаи е спорно наистина. В оценяването на мачовете има и субективни фактори, които влияят на решението на съдиите за крайния резултат и не говоря за корупция в случая, а за това кой е наложил играта си, кой е по-свеж и уверен, кой вкарва по-тежките удари..
  Например моето мнение за спорен резултат, като например Головкин-Канело е, че Головкин спечели първия мач, но във втория за мен мексиканеца победи. Та искам да кажа, че в такива спорни битки всеки гледа през неговата си призма 🙂

 8. Иво април 16, 2019 4:30 pm  Отговор

  Питър и Ередиа имаха един по труден рунд за точкуване вече не си спомням кой беше мексиканеца вкара поречие удари но Питър завърши силно и с тежки удари можеше да е за всеки аз го дадох за Питър но то зависи кой как оценява. Абе на кантар си беше нямам проблем ако някой го дава за Ередиа.
  Първия бой Головкин го взе това вече беше обир втория си е дискусионен аз го дадох равен но там имаше няколко рунда които бяха направо равни а то няма как да ги дадеш така и затова трудно може да се определи 100% победител. На стари срещи съм засичал рундове с половинки не ми е ясно как точно са точкували но може би е по обективно.

 9. Пламен април 16, 2019 6:25 pm  Отговор

  Спорни бяха 4-ти и 7-ми рунд в тая среща (по спомен). Но аз ги дадох за мексиканеца, стори ми се, че вкара повече удари. Питър взе 2, 3 и 6-ти рунд. Ти вероятно си му дал и 4-ти, или може би 7-ми и така би станало 76/75 но за Питър.
  Като цяло трудно да се оцени единодушно, но Питър изглеждаше ужасно, предвид класата на съперника си

 10. Иво април 16, 2019 6:53 pm  Отговор

  7ми беше май 🙂 доста бокс имаше в събота… Питър имаше кардио за 3 рунда определено не беше много подготвен. Ще ги видим дали ще продължи според мен ако има нужда от пари ще го видим пак

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *