Майрис Бриедис нокаутира Кшищоф Гловацки в скандален двубой

Преди малко на „Арена Рига“ в Рига, Латвия в изключително скандален двубой Майрис Бриедис нокаутира Кшищоф Гловацки в третия рунд и завоюва световната титла на WBO в полутежка категория.

Бриедис и Гловацки започнаха битката в спокойно темпо, като по- всичко личеше, че между двамата ще падне сериозно надиграване.

Но всичко внезапно се промени още във втория рунд. По- време на един клинч Гловацки удари Бриедис в тила, който пък удари поляка с лакът в брадичката. Гловацки се свлече от болка на платнището. Но рефера Робърт Бърд го накара да се изправи и да продължи битката, без да счете за необходимо да му даде пет минути, за да се възтанови в такава ситуация.

След подновяването на играта Бърд отне точка от актива на Бриедис за непозволен удар. Латвиецът се хвърли да довърши съперника си. Бриедис започна да налага Гловацки и втози момент чу се гонгът за край на рунда, но 75 годишният рефер не чу гонга заради скандиранията на феновете и след като Гловацки отново беше повален на платнището в тежък нокдаун започна да му оброява.

В крайна сметка Гловацки не успя да се съвземе по- време на почивката и лесно беше довършен от Бриедис в началото на третия рунд.

С успеха си Майрис Бриедис се класира на финала в турнира Световни Боксови Суперсерии, където ще се изправи срещу световният шампион на IBF Юниер Дортикос.
3 коментара

 1. ludmil юни 16, 2019 1:07 am  Отговор

  Мисля, че имаше момент в който преди време харесвах Бриедис:) Но вече не е така. Смятам, че той дори трябваше да бъде дисквалифициран, Не изпитвам никакво съмнение, че този двубой трябва да бъде No Contest

 2. Иво юни 16, 2019 1:51 am  Отговор

  Имаше един такъв момент на харесване на Бриедис но те бяха заличени с последните му два боя.
  Семейство Бърд е тумор за бокса.

 3. Найденов юни 16, 2019 4:58 am  Отговор

  Брийдис ,какво да му коментираме..в спорта при прилив на адреналин се случват всякакви неща..въпроса е ,че трябва да има съдия , който да държи нещата под контрол ,да е адекватен и справедлив..Съдията е за коментиране , а не състезателите.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *