Майрис Бриедис: Не ударих много силно Гловацки

Майрис Бриедис коментира двата скандални момента в битката му световния шампион на WBO в полутежка категория (до 90,7 кг) Кшищоф Гловацки.

В събота Бриедис удари с лакът, а след повали Гловацки в нокдаун след гонга по- време на техният съботен полуфинален двубой от турнира Световни Боксови Суперсерии.

„Наведох се, не очаквах Гловацки да ме удари в главата. Той се превърна в Марко Хук, като направи това. Отговорих му, както сметнах за нужно да му отговоря в този момент. Всъщност не го ударих много силно. Показах му, че не трябва да прави така в бокса.

Не чух гонга за край на рунда. Чух нещо, но не бях сигурен. Реферът не спря битката. Той каза в съблекалнята, че трябва да се изпълняваме командите му. Така че трябваше да се бия. Продължих, докато реферът не спря боя. Може би онзи, който удряше гонга, трябваше да се приближи по-близо до ринга, за да накара рефера да разбере, че рундът е приключил,“ каза Бриедис.
8 коментара

 1. ludmil юни 17, 2019 4:38 pm  Отговор

  Бриедис трябваше да бъде дисквалифциран. Дано WBO отмени резултата. Но все пак ако има реванш, очаквма Бриедис да победи.

 2. Иво юни 17, 2019 5:17 pm  Отговор

  Рефера е виновен че не ги спря при такива размени кой луд ще спре първи… Несъстоял се бой е правилно според мен.

 3. k юни 18, 2019 1:22 am  Отговор

  Макар всички тука да възхвалявате Бриедис-колко е добър или велик, за мен тази среща е една от топ-10 мръсотий в бокса за всички времена. Значи ако си купиш рефера, то може и с лакти колена, след гонга да го сриташ или каквото ти е кеф. Тези федераций нямат ли нещо, като комисий, които да разследва или реферите са дори над слънцето?
  Надявам се от цялото си сърце кубинеца да му изкърти тиквата на самодоволния прибалтийски кретен.

  • Дидо юни 18, 2019 9:04 am  Отговор

   Да, но Бриедис беше единственият, който беше равностоен на Усик в срещата им, а Усик, направи смешен Гасиев, а Гасиев направи смешен Дотрикос, така че. Но това няма значение в бокса, стиловете също правят разликата, а и мач с мач не си приличат, така че ще видим, макар че след Усик тия не са ми са интересни, освен може би какво е променил Гасиев след загубата, но той пък отиде в тежката мисля.

 4. Иво юни 18, 2019 1:57 am  Отговор

  Сега прочетох че от латвийската федерация са казали че е нямало заложени титли в боя хаххаххах е тва вече дълбае дъното

 5. Ivan откривателя юни 18, 2019 9:05 am  Отговор

  Бях най големия фен и откривател на М.Бриедис още от времето когато го видях по Евроспорт във Бигърс Бетърс формата. Макар да действаше спонтанно ,това не ми хареса което видях.
  Откривател съм и на Арменчето Мануел Гевор-Микаелян който според мен жестоко го порязаха но има много какво да даде в категорията .

  • Иво юни 18, 2019 3:13 pm  Отговор

   Гевор съдбата му го върна тъпкано подариха му победа в Германия срещу един посредствен англичанин после го обраха два пъти срещу Влодарчик и Бриедис иначе се видя израстване от както тренира при Педро Диаз.

 6. k юни 18, 2019 3:41 pm  Отговор

  Казвам само, че ако такива безобразия не бъдат санкционирани по някакъв начин е като отворена врата и за други гадости. Все пак това е мач за 2-та по престиж категория /може би греша мое мнение/ и щом може така, се компроментира целият профи-бокс.
  Определено Бриедис е добър , но аз се надявам да получи урок от Дортикос. Знам че ще е трудно.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *