Майкъл Биспинг ще бъде въведен в Залата на славата на UFC
Майкъл Биспинг ще бъде въведен в Залата на славата на UFC това лято. Това бе обявено тази събота по време на събитието UFC Fight Night 147 в Лондон.През 2016 г. той стана първият шампион на организацията от Великобритания след като спечели титлата в средна категория.

Биспинг сложи край на кариерата си след 20 победи в този промоушън. Това го поставя на второ място в класацията за най-много победи в UFC за всички времена.

Той е постигнал победи над бойци като Дан Хендерсън, Андерсон Силва, Люк Рокхолд, Кунг Ли, Брайън Стан и Крис Либен.

Церемонията за връчването му на почетното звание ще се състои на 5-ти юли в Лас Вегас.

Биспинг ще стане част от „Модерното крило“ на Залата на славата и застане редом до имена като Ронда Роузи, Урая Фейбър, Би Джей Пен и Форест Грифин. Бойците, които биват считани за представители на новото време трябва да са навършили 35 години и да са станали професионалисти след 17-ти номеври, 2000 г.

В професионалната си ММА кариера британецът е държал шампионските пояси на Cage Warriors, Cage Rage и UFC. Има най-много победи в средна категория на UFC (16), пласирал е най-много значителни удари в историята на дивизията (1,384), и е оглавявал събития на организацията в седем различни държави.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *