Луис Ортиз: Ако Руиз, Поветкин, Ковнацки и Уайт искат да се бият за световните титли трябва да минат през „Кинг Конг“

Кубинският претендент в тежка категория Луис Ортис ще навърши 41 години след няколко дни, но според него това няма значение заради начина му на живота.

Ортис няма друг избор, освен да изчака битка, поради липсата на сериозен противник. Боксьорът, известен като „Кинг Конг“, се надява, че ще се появи нова възможност да докаже своята класа на ринга.

„Продължавам да тренирам. Физически се подготвям, както винаги, защото психически винаги съм силен. В залата правя ежедневно онова, което трябва да правя, според инструкциите на моя треньор. Тренирам, да речем на 50 процента,“ каза Ортиз.

„Доставя ми голямо удоволствие, че хората мислят малко повече за мен. Решен съм да продължа кариерата си. Всички онези боксьори, не само Руиз, но Ковнацки, който загуби последния си двубой, Поветкин, Дилън Уайт … всички те искат да се бият за световните титли, но първо трябва да минат през Кинг Конг. Аз съм се доказал.

Защо Руиз се нуждае от разгряваща битка? Ние като боксьори се нуждаем от противници, които да ни помогнат да вдигнем класата си. Предпочитам винаги да се бия със сериозни съперници, а не с такива, които са под моята класа. И сега повече от всякога съм опасен за всеки, който иска да се издигне в тежка категория. Чувствам се млад, децата ми ме мотивират да продължавам кариерата си.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *