Ленъкс Люис счита, че Фюри би бил по- труден съперник за него от Джошуа и Уайлдър
Бивщият абсолютен световен шампион в тежка категория Ленъкс Люис посочи Тайсън Фюри като единствения съвременен боксьор от кралската категория, който би могъл да му създаде най- много неприятности в прайма му.Люис смята, че „Царя на циганите“ притежава повече умения, с които да го затрудни, отколкото актуалните шампиони Антъни Джошуа или Дионтей Уайлдър.

Когато бе помолен да обсъди тези евентуални мачове, Люис каза пред TMZ: „Мисля, че тези битки биха били страхотни, защото когато се боксирах, липсваха големи момчета.

А когато се пенсионирах те изведнъж навлязойа в бокса, в момента е пълно с големи момчета.

Аз не обичам да противопоставям боксьорите от различните епохи, аз съм най-добрият в моята епоха, а тези момчета се борят, за да докажат кой най-добрият в тяхната епоха.

Кой измежду Джошуа, Уайлдър и Фюри би ми създадал най- много проблеми? Тайсън Фюри. Мисля, че Тайсън Фъри би ми създал известни проблеми, защото той е такъв един голям. Той е като върлина.

Бих го нокаутирал най-вероятно до десетия рунд, но той би ми създал проблеми.“

7 коментара

 1. Митко март 15, 2019 10:02 pm  Отговор

  Няма ли да каже нещо за първата му среща със Хасим Рахман…

  • Атанас март 16, 2019 12:54 am  Отговор

   А за втората ?

 2. Найденов март 16, 2019 1:34 am  Отговор

  „аз съм най-добрият в моята епоха“- Супер много ме дразни това самочувствие… Тоя си беше просто един хитрец с талант за бокс ,чиято кариера беше направлявана много умело… И така си се оттегли сух по терлички с няколко поредни победи над престижни имена последната от които много спорна. Всеки казва ,че бил победил всички големи имена…но защо е избрал да се боксира с Майк Тайсън 15 години след прайма му?! Всеки знае ,че Майк Тайсън е най голямото име на въпросната епоха ! Не разбирам ,какъв е смисъла да се тежкарееш ,че си бил един свършен боксьор , който в следващите си 3 мача беше нокаутиран още от двама анонимници.

  • ludmil март 16, 2019 2:02 am  Отговор

   Аз лично харесвам какво казва Ленъкс в момента и че се прави на важен в момента. Но истината, че имах възможността да го следя през 90- те години и смело мога да кажа, че съм напълно съгласен с твоето описание. Тогава му се дразнах, че избяга Тайсън и Холифийлд, да, би се с Ивендър, но и той бе минал прайна ми, Та след двете загуби от Ленъкс Ивендър загуби според мен три пъти от най- ужасния шампион в историята на тежка категория преди появата на Уайлдър. Въпреки че Боу хвърли колана си в боклука имено Ленъкс направи така да няма битка между тях. Аз лично никога не съм го смятал за най- добрият във времето в което следях и се наслаждавах на тежка категория

   • Найденов март 16, 2019 2:33 am  Отговор

    Като стана въпрос за Ридик Боу (вероятно 4 тия най- голям във въпросната епоха) …той е точно типично „голямо момче“ като габарити..To как така не се сеща за него като имаха епично съперничество като аматьори. Имаше и един поляк легенда , не беше лош в прайма си.. И той си беше голямо момче сякаш.

    • ludmil март 16, 2019 3:26 am  Отговор

     Андрю Голота, Двата му мача с Рдики са легендарни:)) Честно казано Боу от първия мач с Ивендър би победил всеки.

 3. Пламен март 16, 2019 11:46 am  Отговор

  Често мненията ни с Найденов се разминават, но с това съм напълно съгласен. Определено Майк Тайсън е най-доминатния и харизматичен боксьор за времето в което се биеше, а и не само..
  Сега да коментирам и аз качествата и на Ленъкс и на Холифийлд няма нужда, на всички са ни известни колко са добри, но и на мен ми прави впечатление, че говорейки за себе си и двамата се държат омаловажително към постиженията на Тайсън

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *