Легендата Хорхе Арсе – отивам си с високо вдигната глава

Бившия световен шампион в четири теглови категории Хорхе Арсе ( 64-8-2, 49KO ) се отказа от бокса и заяви, че този път е за винаги. Той вече веднъж се отегли през 2012, когато претърпя тежка загуба с нокаут от Нонито Донер, но се завърна през миналата година, като неговата цел беше да спечели отново световната титла.
Арсе получи тази възможност в родния си град тази събота, но бе отказан в единадесетия рунд от световния шампион на WBC в категория Перо Джони Гонзалес. Хорхе изкара повече от очакваното, защото отнесе доста бой, падна в нокдаун няколко пъти преди съдията да спре срещата.

“ Това бе най- хубавата среща в моята кариера. В моя роден град, пред моите роднини и фенове. Очевидно възраста ми, тежките срещи, които изиграх през годините, си оказаха своето влияние. Джони бе по голям и здрав физичиески, но аз съм воин. Казаха ми, че ще бъда нокаутиран по зле от Абнер Марес. Но аз отидох на война, поех доста силни удари, но издържах. Феновете бяха развълнувани и щастливи, това бе най- важното. Помолих Бог да ми помогне да завърша кариерата си с достойнство. Днес си отивам с високо вдигната глаа. Никога не съм подвеждал хората, винаги съм участвал в битки.“ – каза легендата Арсе.Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *