Легендарния Хорхе Арсе се сбогува с бокса

В съботната вечер легендарния Мексикански войн Хорхе “ Лошия “ Арсе достигна своята финална права. Разбира се не става дума за края на житейски му път,а за финалната точка на неговата славна боксова кариера. Арсе се превърна в от най- големите любимци и идоли на Мексиканската публика след като само на 19- години стана световен шампион. Снощи той направи опит да спечели шеста световна титла в пета теглова категория. За жалост на мнозина Хорхе бе смачкан по всички параграфи от своя сънародник и световен шампион на WBC в категория Перо Джони Гонзалес.

От самото начало на срещата Гонзалес доминираше и още във втория рунд разби носа на Арсе.
33- годишния шампион продължи да наказва своя съперник, а в третата част освен, че му направи аркада, успя да го прати и в нокдаун след като пласира запазената си марка – ляво кроше.
Претендентът бе пратен на пода и в петия и в деветия рунд, отново след фамозни леви крошета. Въпреки своята смелост и сърцатост, Арсе бе постоянно малтретиран от своя далеч по- бърз и здрав физически опонент. Облекчението за него настъпи в единадесетия рунд, когато рефера реши да го избави от мъката, като прекрати срещата.

След нейния край, бившия световен шампион в четири различни категории и бъдещ член на Залата на славата Хорхе Арсе, обяви, че прекратява своята велика кариера.

арсе- гонзалесНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *