Лари Холмс: Не съжалявам Тревър Бербик, че беше убит от собствения си племенник

Лари Холмс сподели мнението си за бившия си съперник Тревър Бербик.

През април 1981 г., Холмс побеждава Бербик с единодушно решение.

Животът на Тревър Бербик завършва трагично на 28 октомври 2006 г. в Порт-Антонио, Ямайка. По време на спор между Бербик и неговия племенник възниква скандал, вследствие на който тялото на бившият шампион е открито на територията на местната църква. Порезните рани върху главата сочат за умишлено убийство, в резултат на което 20 годишният му племенник Харолд Бербик и 18-годишният Кентън Гордън са арестувани и съдени. Бербик получава доживотен затвор, а Гордън е съден за непредумишлено убийство и получава 14 години.

„Не го харесвах. Защо? Заради неговата арогантност, неуважение към жена ми, семейството ми и към моите приятели – това предизвика чувство на отвращение в мен. Нямах такива недостатъци. Защото бях по-добър боксьор от него и го превъзхождах като човек, затова той се държеше като идиот, а аз от своя страна започнах да му отговарям, което не трябваше.

Той не изпита милост към Мохамед Али на ринга. Бях там и видях, че той е напълно безразличен и всичко, което иска да направи, бе да пребие Али. Не искаше да чуе за величието. Тогава Али не трябваше да се бие, но го оставиха да се бие. Ако той беше мои боксьор, нямаше да го пусна да се бие.

В крайна сметка Бербик беше убит на 52 годишна възраст от собствения си племенник. Не изпитвам никакво съжаление към него. Бог не обича лошите хора, не изпитва никаква милост към тях. Бербик направи много лоши неща и в крайна сметка си плати за това. Той беше дребнав човек: пребиваше дъщеря си… Така че дори не искам да си спомням за този човек. Господ наказва такива хора,“ каза Холмс.
1 Коментар

  1. Иваил януари 2, 2021 2:20 pm  Отговор

    Холмс е луцемер и той се би с Али когато вече беше със симптоми на паркинксон… А сега чете морал да се махаш ае….

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *