Кшищоф Гловацки беше обявен за „пълноправен“ световен шампион на WBO в полутежка категория

Кшищоф Гловацки официално е двукратен световен шампион в полутежка категория – този път я нямаше драмата, в която той участва при завоюването на първата си титла преди няколлко години.

Световната Боксова Организация (WBO) се превърна в най-новата организация, който обяви, че лишава Александър Усик от титлата си. Логично неговият трон беше зает от боксьорът, който вече притежава „временната“ титла на WBO в полутежка категория.

„Вследствие на решението на световният шампион на WBO в полутежка категория Александър Усик да премине в тежка категория, „временният“ шампион Кшищоф Гловацки е издигнат в „пълноправен“ световен шампион на WBO,“ заяви Франсиско „Пако“ Валкарсел, президент на WBO.

Валкарсел също така обяви, че WBO е санкционирала предстоящата среща на Гловацки с бившият шампион на WBC Майрис Бриедис, която ще се проведе на 15 юни в Рига, Латвия, като негова доброволна защита на титлата.

По-рано тази седмица Световния Боксов Съвет (WBC) обяви, че променя статута на световния си шампион Усик в „шампион в отдих“. Макар и да не беше лишен от колана си, очаква се пълната версия на титлата да бъде разиграна на 15 юни в картата на Гловацки-Бриедис в срещата между бившият шампион Юниер Дортикос и Андрю Табити.
1 Коментар

  1. k юни 6, 2019 10:53 am  Отговор

    Дали Тервел има някакъв шанс там?

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *