Кубрат Пулев: С COVID-19 и с три седмици без тренировки – толкова

Кубрат Пулев разкри голяма тайна след загубата си от Антъни Джошуа.

Късно в събота Пулев беше нокаутиран в деветия рунд от световният шампион на WBA (супер), WBO, IBF и IBO в тежка категория.

Българинът разкри, че месец преди дългоочакваната битка е бил заразен с коронавирус и не е можел да тренира в продължение на три седмици.

„С COVID-19 и с три седмици без тренировки – толкова. Не се оправдавам, сам съм си виновен. Не желаех никой да разбира. Това е положението. Сега съм добре, всичко е супер“, коментира Пулев.

Той обаче не е единственият, който е бил повален от COVID-19. В тежко състояние заради коронавирус в Германия се намира личният му треньор Ули Вегнер. Това е причината германският специалист да не пътува за Лондон. През ноември германския специалист пристигна у нас специално за подготовката със своя възпитаник на лагер във Варна.

Заразен е бил и физиотерапевтът на българина, едва вчера отрицателна проба в Лондон е дал промоутърът на Кобрата Ивайло Гоцев. Той е бил тестван при пристигането си в Лондон и заради положителна проба не е бил допуснат до „балона“, в който боксьорите стояха изолирани до последно, а е останал затворен повече от седмица в хотелската си стая.

Освен това стана ясно, че в договора за срещата Пулев – Джошуа е била заложена клауза, изцяло във вреда на българския боксьор. Според нея, ако Шулев се зарази с коронавирус преди мача и не оздравее до 12 декември, или се контузи по време на подготовката си, както се случи през 2017-а, то контрактът се прекратява, а двубоят пропада, без право да бъде отложен до пълното възстановяване на претендента.

Стана ясно, че три часа след края на битката Пулев не е могъл да напусне залата, тъй като е бил изчакван да даде допинг проба пред екипите на Световната антидопингова агенция (WADA) и Британската антидопингова агенция (UKAD).

„Не знам кога въобще ще мога да си тръгна. Предстои ми да дам кръв и урина, а това – второто, мисля, че в този момент ще бъде много трудна задача“, заяви Пулев.2 коментара

  1. недко декември 13, 2020 11:50 am  Отговор

    и с 10 години по млад и с още 3 месеца подготовка..пак ще същия резултат…бъди мъж и поздрави шампиона..какво толкова трудно има,имаи уважение към съперника…и накрая какво беше тая простотия пак,,знаеш ли кои съм аз, да ме помниш…да има боксюри които говорят преди битка..ама маи си имат и покритие..фюри и тои си приказва но знае че има покритие и затова има и самочуствие…все пак ти благодаря за това което ни донесе като боксюр,такъв като тебе няма да имаме за в бъдеще

  2. ivan декември 14, 2020 10:02 pm  Отговор

    нищо по различно от другия бои за титла и резолтат просто някои хора повярваха повече . мач за статистиката по задължение. затова трябва да си мълчиш и това е,а за шампиона името му вече си е изцапано един ДЮНЕРДЖИЯ ГО БИ като магаре ,и без да се сравнява с бъстар дъглас тои поне имаше физика за боксйор

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *