Кубрат Пулев: Отпочинал съм, очаквам мач за световната титла на IBF

След като Атлетическата комисия в щата Калифорния върна боксовия лиценз на Кубрат Пулев, той вече е готов за следващия си двубой.

Той очаква скоро да получи възможност да се бие за световната титла на IBF в тежка категория на която е задължителен претендент, но първо трябва да изчака как ще завърши реванша между шампиона Анди Руиз и Антъни Джошуа, който ще се проведе в края на година.

„Оттук-насетне съм готов и съм много жаден и гладен за битки. Отпочинал съм достатъчно, в подготовка съм вече и очаквам мач за световната титла на IBF, за да мога да постигна своята мечта. Независимо къде, независимо кога, аз съм готов и съм в очакване на подобна битка, независимо срещу кого.

Защото винаги ме питат кога ще се изправя срещу Джошуа, не един път казах, че не е задължително да е срещу него, защото той първо би трябвало да победи и след това да говорим за мач с него. Той, естествено, загуби и така че не трябва да слага яденето преди тигана. Никога не трябва да си прави планове, преди да е победил.

Мачът за световната титла може да е и в Калифорния, защо не, за мен няма значение. Аз бих се радвал най-много да е в България такъв мач, но не е лесно осъществимо. Знаете, че винаги съм настоявал за всички мачове, колкото се може да се осъществят в България, но не зависи всичко от мен. Въпреки това, аз ще се боря мачът за световната титла да бъде в България“, заяви Кобрата и гарантира, че ще се бори за такъв мач пред родина публика.

На тоя етап не се знаеше до днешното решение на комисия, оттук-нататък ще се знае повече по въпросите за моя опонент. Не мога да кажа абсолютно нищо, но аз съм готов да направя и още един мач преди този за световната титла, готов съм да играя дори директно за световната титла, нямам проблеми. Имам много енергия и съм в топ-форма.

Не знам кога се връщам в България, ще тренирам в Лас Вегас и може по-нататък да се прибера в родината. За мен най-важно е да се подготвя и да бъда концентриран и да успея да се подготвя добре, за да изляза готов и сериозен във всеки един мач, независимо дали ще е за световна титла, дали ще е просто за достигане до мач за нея.

Аз съм официален претендент на IBF, така че съвсем скоро можете да очаквате от мен мач за световната титла, който не е изключено да се осъществи в България, което до този момент не е правено. Дори в нито една категория не е имало мач в България за световна титла. Така че смятам, че всички българи трябва да бъдат горди и се надявам такъв мач да се осъществи именно в нашата родина.

Поздрави на всички българи и на всички, които бяха зад мен и ме подкрепиха в такава по-аварийна ситуация и малко случваща се другояче. Аз съм доволен и им благодаря, благодаря дори и на критиците, защото за мен градивната критика е изключително важна. Да продължават да ме критикуват, но умно.“
7 коментара

 1. Иво юли 23, 2019 10:47 am  Отговор

  Подушвам мач с Махмуд :)))

 2. Васил юли 23, 2019 11:17 am  Отговор

  Мачкай Кобрааа…

 3. Ангел юли 23, 2019 1:31 pm  Отговор

  Обичайните щуротии… После „ама ти защо си настроен против него?“ Аз винаги ще съм за него когато излезе на ринга, (колкото и рядко да се случва) въпроса е, че през останалото време дърдори само небивалици. Той няма да се бие за световната титла. Поне не и докато си седи все същия анонимник! Графикът за шампиона е натоварен – първо реванш, после WBO, обединяващ двубой, най вероятен реванш и на него. А с два мача годишно… не му се вижда края. Мач с Пулев не е интересен за никой извън България, стига само е плямпал, а да докаже че тия неща, които говори са истина, да запрята ръкави и да направи няколко добри мача, белким му се чуе името.

  • Иво юли 23, 2019 3:07 pm  Отговор

   Нищо нереално няма бой с Махмуд Чар за световната редовна титла на WBA да се проведе в България и двамата са в агенцията на Гоцев.
   Иначе и аз съм като теб Пулев само на ринга го подкрепям…

   • Ангел юли 23, 2019 7:33 pm  Отговор

    Manuel Charr became WBA champion by defeating Alexander Ustinov by unanimous. He will be making the first defense against Trevor Bryan on September, 2019.
    Това е според сайта на WBA, колко е вярно обаче…

    • Иво юли 23, 2019 8:21 pm  Отговор

     Щом спрягат Браян за Фюри и никъде не е обявен боя колко да е вярно :))) То даже търга който им назначиха не се каза какво стана…. Не вярвам Дон Кинг, ако го е спечелил да не се е похвалил:)

 4. Митко юли 24, 2019 12:17 am  Отговор

  Търга беше отменен тъй като двете страни се споразумяха за парите, ама така и си остана от края на месец май. Даваха им 20 дена да определят дата и място на битката…. Браян ще изкара повече пари от Фюри.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *