Кубрат Пулев има голям шанс да спечели

След няколко седмици, на 6 Септември, ще се състои най- интересния боксов уикенд на 2014 г, като една от най-чаканите срещи ще бъде тази в тежка категория между световния шампион на WBA / WBO / IBO и IBF Владимир Кличко ( 62 – 3 , 52 КО ) и задължителния претендент от България Кубрат Пулев( 20 -0, 11 КО ).

Този път кралят Кличко няма да защитава своите пояси срещу безличен и слаб боксьор като Алекс Ляпай, срещу безобиден гигант като Франческо Пианета или Мариуш Вах, бледо копие на Жан Марк Мормек. Не, сега това ще бъде реална защита. Срещу възможно най-добрия и равностоен съперник в дивизията.
Българинът Кубрат Пулев спечелил възможноста да се бие за титлата през 2013, стана първият боксьор от години, който не беше посочен и избран от Владимир Кличко, а дори бе пренебрегван.

Бронзовият медалист от световното през 2005 и Олимпиец от 2008 , Пулев е един от малцината в тежка категория, които се доближават по размер ( ръст- 195 см, кг 113 ) на Кличко.

Това ще бъде сблъсък между най-добрите в тежка категория.

Пулев не е най-големия удряч, но той е едър мъж и неговите удари едва ли ще бъдат безопасни. Той няма да предостави възможност на Кличко, да бъде бутан и разиграван като Поветкин. Пулев ще отвърне на предизвикателството.

Няма да бъде изненада, ако Кличко спечели, но няма да бъде и изненадващо и ако загуби.

На 6 Септември срещу Владимир ще се изправи боксьор, който има голям шанс да спечели.Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *