Кубрат Пулев е готов да се бие с Анди Руиз вместо Джошуа

Екипите на световният шампион на WBA (супер), WBO, IBF и IBO в тежка категория Анди Руиз младши и Антъни Джошуа все още не могат да се договорят за реванш.

Въпреки че Еди Хърн, промоутър на Джошуа официално обяви, че реваншът ще се проведе на 7 декември в Дирия, Саудитска Арабия Руиз младши не изпитва желание да се боксира там. Ситуацията принуди задължителния претендент на IBF Кубрат Пулев да постави въпроса кога ще получи своя шанс да се бие за титлата.

„Ние се притесняваме от информацията, която получаваме, че Руиз все още не е съгласен да проведе реванш,“ каза Джон Уирт, президент на Epic Sports – основният промоутър на Пулев. „През всичките ми години в бокса не си спомням, да съм виждал пресконференция за битка от такъв мащаб, ня която да не присъстват боксьорите.

Факт е, че Джошуа и неговият екип принудиха Руиз да се съгласи да проведе незабавен реванш, което е в пряко нарушение на правило 38 на IBF и не е ясно дали въобще Matchroom има право да се възползва от такава клауза.

Във вторник планираме да потърсим разяснение на нареждането на IBF, включително дали победителят е длъжен да защитава титлата си срещу Пулев в неговия „следващ“ двубой, без да провежда други битки, дали победителят трябва да се съгласи писмено с нас да не търси друго изключение за обединение на титлите или промяна на общите правила на IBF и т.н.

Ние също така искаме да бъде определен краен срок, в който боксьорите трябва да се съгласят с условията на IBF, особено както изглежда, че такъв дяубой няма да бъде организиран. Трябва да знаем в каква посока ще поемем, тъй като планираме Пулев да се бие през ноември, ако реваншът е за всички колани.

Планираме да подадем жалба като профилактична мярка за защита правата на Пулев, докато тези проблеми не се изяснят. Но мога да кажа следното – Пулев ще се бие с Руиз в САЩ, в Мексико или дори на Тимбукту. Джошуа и неговият екип забравят най-фундаменталния принцип на бокса, който е, че след като станете шампион, всичко се променя.“
2 коментара

  1. Васил август 16, 2019 12:17 pm  Отговор

    В класацията на IBF Адам Ковнацки как естемаро са го сложили на 3то място пред Агит Кабайел за да могат евентуално да го збият с Кубрат,пуснали са връзките неговите хора тцтц.На нашия срещу дебелака ще му е къде по трудно от турчина.

    • k август 16, 2019 10:02 pm  Отговор

      Вярно е. По-трудно ще му е. Но Торбата 2 няма кардиото на Кобрата. Ако нашия си изиграе добре картите ще спечели мача. Най-вероятно по-точки или късен тко 11 или 12 рунд. По важното е да не тръгне да впечатлява американците да го убива с нокаут в първите рундове. Наистина по-труден от Кабайел.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *