Клариса Шийлдс победи Кристина Хамер и обедини титлите
Преди малко в „Boardwalk Hall“ в Атлантик Сити, САЩ Клариса Шийлдс обедини световните титли на WBC, WBA и IBF в средна категория след като в обединителен двубой победи Кристина Хамер и се превърна в абсолютна шампионка.Очакванията към този двубой бяха големи, защото на ринга се срещнаха две непобедени шампионки, които помитаха всичко по пътя си. Хамер разполагаше с опитът и физическото превъзходство, докато талантът и уменията на Шийлдс лесно надделяха над всичките й предимства.

От самото началото на срещата Хамер започна да оказва натиск на Шийлдс, въпреки че това не попречи на тактическия план на двукратната олимпийска шампионка, която се чувстваше комфортно да действа на контраатаки.

С напредване на времето, Шийлдс пое изцяло иниациативата в мача, като се възползва от бързината си, движението си с крака и тайминга си. Хамер обаче не се отказа, а продължи да действа агресивно, но след седмия рунд тя започна да забавя темпото. В края на мача Хамер отнесе доста удари докато нейните удари минахава покрай целта. Както често се случва в такива случаи, Хамер започна да се жалва на рефера, посочвайки нарушения на правилата от Шийлдс.

В крайна сметка се стигна до съдийските карти, където победата с резултат 98-92, 98-92 и 98-92 отиде за Клариса Шийлдс.

1 Коментар

  1. Иво април 14, 2019 8:29 am  Отговор

    Тая реферка трябваше да е на всички срещи на В.Кличко разделяше клинчовете преди да станат:)

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *