Кейлъб Плант обсъди враждата си с Дейвид Бенавидес

Изглежда че между световните шампиони в супер средна категория Кейлъб Плант и Дейвид Бенавидес съперничеството преминава пределните на бокса.

Според Плант враждата между двамата боксьори е започнала когато бащата и треньор на Дейвид Хосе Бензвидес старши си е позволил да отправи неуместни коментири относно смъртта на починалата дъщеря на Плант Алия, която почина от рядко заболяване през януари 2015 г., четири месеца след втория си рожден ден и през първата година на Плант като професионале боксьор.

Според Кейлъб Плант смъртта на дъщеря му му служи като вдъхновение.

„Ние сме на различно мнение за това кой е по-добър и това е нещо нормално,“ каза Плант. „Но Хосе Бенавидес старши направи коментар за дъщеря ми. Той каза че не би трябвало да говоря повече за нея… че го правя, за да получа внимание и тем подобни неща.

Не мисля, че някой има право да ми казва как да поддържам духа на дъщеря си жив. Не карам на сила никой да го прави. Но в същото време енергията не изчезва със смъртта. Тя може да не е тук, но духът й все още е жив и живее чрез мен. Тя е огромен мотивиращ фактор за мен.

Когато мъжете отиват на война, те обикновено оставят жените и децата у дома. Така че когато той да говори за дъщеря ми, това вече преминава границите на бокса. Не е редно, особено когато двамата му сина (Дейвид и по-големият брат Хосе младши) не знаят как да държат носовете си чисти. Внимавайте как говорите за мъртвите, които дори вече не са тук, когато ръцете са ви изцапани.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *