Кати Тейлър победи Роуз Воланте и обедини три титли
Ирландката Кати Тейлър (13-0, 6 KO) победи брзилката Роуз Воланте (14-1, 8 KO) с технически нокаут в деветия рунд и обедини световните титли на WBA, IBF и WBO в лека категория (до 61, 2 кг) тази вечер в „Liacouras Center“ във Филаделфия, САЩ.Воланте започна агресивно битката, но след като пропусна ляво кроше, загуби равновесие и се намери на платнището. Рефера отброи нокдаун. Бразилката се опитваше да засече Тейлър с дясно кроше. Тя пласира няколко удара, като един от тях леко разклати Тейлър, но като цяло те не оказаха особено ефект върху ирландската звезда.

С всеки изминал рунд превъзходството на двукратната олимпийска шампионка се увеличаваше. Воланте напълно отстъпваше на съперничката си в бързината и въобще не работеше с комбинации.

В осмия рунд бразилката получи доста удари, но не спря да атакува.

В деветия рунд Тейлър разкървави носа на Воланте с глава, което обаче не бе забелязано от рефера, след което бразилката си изтри носа от ризата му и той реши да прекрати двубоя.

В момента единствена титла, липсваща в колекцията на Кати Тейлър е тази на WBC, която е притежание на белгийката Делфин Пирсон (41-1, 18 КО).

„Сега можем да започнем да говорим за обедителна битка с Пирсон,“ каза Тейлър след победата си.“Тя притежава титлата на WBC, а аз останалите три. Длъжни сме този двубой да е следващия ни.“

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *