Калъм Смит: Канело умишлено нанасяше удари в дясната ми ръка

Калъм Смит обясни, че Канело Алварес е започнал умишлено да нанася удари в дясната му ръка още в първия рунд.

В събота вечер Канело надигра Смит с единодушно решение и заоюва световните титли на WBC и WBA (супер) в супер средна категория.

Смит, който преди две години спечели турнира Световни Боксови Суперсерии с нокаут на Джордж Гроувс, претърпя първото си поражение в кариерата.

„Беше нарочно. От първия рунд го знаех. Казах на Джо след първия рунд: ‘Той се цели в ръката ми.’ Всяко дясно кроше, което той нанасяше, намираше ръката ми. И някъде след четвъртия рунд казах на Джо: ‘Ръката ми е прецекана,“ каза Смит.

„Лиши ме от лявото кроше, което е най-добрият ми удар. Ако това беше част от техния план – тогава сработи. Но аз все пак можех да използвам джеба си. Не ми опропасти напълно играта. Но просто ми отне този удар. И бих го похвалил, защото смятам, че той знаеше какво прави. В дванадесетия рунд той погледна подутината, засмя се и ме попита:’Боли ли?’ Той използва опита си и ме лиши от вероятно най-добрия ми удар. Това не е оправдание. Ако бях използвал двете си ръце през цялата битка, щях ли да го победя? Вероятно не. Той беше малко прекалено добър за мен тази вечер,“ каза Смит.Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *