Бившият шампион на UFC Коди Гарбрандт: USADA не се справя, затова нека да разреши допинга и всички бойци да сме назобени

Бившият шампион на UFC в категория петел Коди Гарбрандт се ядоса, след като служители на UFC разкриха, че американската антидопингова агенция (USADA), която администрира програмата за допинг контрол на организацията, не винаги е проверява бойците за забранения стимулант ЕPО, тъй като е струва скъпо. Регулаторът също не съхранява всичките предишни проби поради разходите за съхранение, като предпочита да запази пробите, които се считат за подозрителни.

„Още през 2017 г. на прескоференция казах, че USADA трябва да прави по-агресивни тестове. Винаги трябва да посочваме нашето местоположение, да давама в 6 часа сутринта урина и кръв, да посочим всички добавки, които приемаме. Не трябва да има граници на позволеното, пикограми или други неща. Вие или сте измамник или не.

В нашата дивизия не приемат стероиди, за да станат по- едри – използват EPO, за да подобрят издръжливостта си. Знаех, че Дилашоу го употребява, затова поисках по-агресивно тестване. Той използва допинг 5-6 години и приема не само ЕPO. Много други бойци също използват всякакви лайна.

Ако не сте в състояние да очертаете границата между онова, което е позволено и какво не е, ако не сте в състояние да откриете ЕPO – защо тогава да се проверяваме? Нека разрешим всичко, всички ще сме назобени и ще се избиваме един друг. В края на краищата точно това е, което искат – каза Гарбрандт.
1 Коментар

  1. Гошо юли 19, 2019 5:15 pm  Отговор

    Дано стане, отдавна се чака. Обаче тогава Коди ще яде още повече бой.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *