Ивендър Холифийлд: Спарингите с по- тежкия и по- силно удрящ Тайсн ме вдъхновиха да премина в тежка категория
Боксовата легенда Ивендър Холифилд сподели, че е взел решение да премине в тежка категория в началото на кариерата си.Спаринг сесии с Майк Тайсън през 1986 г., когато „най-лошият човек на планетата“ беше на върха, са убедили Холифилд, който тогава се боксира в полутежка категория да преминне в горната дивизия.

Коментирайки желанието на последния абсолютен крал в полутежка категория Александър Усик да премине в тежка категория Холифилд разкри пикантните си тренировъчни сесии с „Желаезния“ Майк.

„Имахме големи боксьори в тежка категория, но аматьорската програма през последните години – поне в Америка – не е толкова добра, колкото беше. Това се вижда най- добре от уменията на големите момчета,“ каза Холифийлд.

„Усик може да напредне много бързо в тежка категория. Причината, поради която бях вдъхновен да премина в тежка категория, беше, че Тайсън стана световен шампион. Когато бяхме аматьори, той бе по-тежък, а аз се представях много добре срещу него в спарингите.

Той удряше по-силно и можеше да ви нарани само с един удар, но ръцете ми бяха по-дълги от неговите и постоянно го обработвах с удари.“

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *