Ивайло Гоцев: Кубрат Пулев се пребори с COVID-19 преди мача си срещу Антъни Джошуа


Ивайло Гоцев, ко-промоутър на претендента в тежка категория Кубрат Пулев, заяви, че българският боксьор се е преборил с COVID-19 няколко седмици преди мача си срещу световният шампион на IBF, IBO, WBA (супер) и WBO в тежка категория Антъни Джошуа.

През декември миналата година Пулев беше нокаутиран от Джошуа в деветия рунд.

„Всъщност той нямаше нито силата, нито енергията, нито спарингите, от които се нуждаеше в подготовката. За пореден път, без оправдания, само факти. Това се случи,“ каза Гоцев.

„Той каза, ‘Не, ще премина през COVID-19 и ще се бия с ЕйДжей. Знам, че може би никога повече няма да получа трети шанс за такъв мач.’ Имаше твърде много за губене, за не да се бие за всички тези колани. Той наистина вярваше в себе си. Той имаше шанс да победи ЕйДжей и се опита.

Един месец преди битката той имаше COVID. Трябваше да промени подготовката си и честно казано си помислих, че се прибираме. Аз в САЩ, той в България. Срещна се с лекари и взе решение. Той стои зад решението си. Той е воин.

Вижте, ние винаги сме уважавали ЕйДжей и го уважавам сега, казвайки, че той е страхотен атлетичен индивид. Той е в форма, той е физически силен, може да удря, но слабостите му са очевидни. ЕйДжей се разочароваше всеки път, когато Кубрат скъсяваше дистанцията и го удряше. Кубрат просто нямаше достатъчно сили. Болестта отнема силите ти. Рентгеновите снимки на Кубрат показаха, че е прекарал пневмония, но я е преборил и беше там за битката. „Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *