Ерол Спенс победи Шон Портър и станан обединен шампион

Тази сутрин в изключително атрактивен обединителен двубой в „Стейпълс център“ в Калифорния, САЩ световният шампион в полусредна категория Ерол Спенс младши добави към титлата си на IBF и титлата на WBC след победа над шампиона Шон Портър с разделено решение.

Преди двубоя мнозина се съмняваха във физическата форма на Портър, който изпита сериозни проблеми да защити титлата си в последния си мач срещу Йорданис Угас, но със началния гонг тези страхове изчезнаха. Портър беше изключително активен, скъсяваше дистанцията и нанасяше удари, влизаше в Спенс, не му позволяваше да бъде притиснат към въжетата дълго време, нанасяше много удари.

В началните рундове на този двубой Спенс беше малко объркан от активността на съперника си и пропусна много удари, но в хода на битката Портър започна да се уморява и свали темпото.

Спенс започна да обработва Портър с ъдари в тялото и глава

Преди шампионскките рундове двубоят беше изключително равностоен. В много отношения резултатът му бе решен от точниите удари на Спенс в единадесетия рунд. При една размяна, Спенс пласира точно ляво кроше в брадичката на Портър и той се озова в нокдаун. Портър се опита да върне в мача, но не съумя да го направи.

В крайна сметка се стигна до съдийските карти и след резултат (116-111 (Спенс), 112-115 (Портър) и 116-111) (Спенс) Ерол Спенс стана обединен шампион. Бойният портал даде 115-112 за Спенс.

н.
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *