Ерол Спенс младши не изпита проблеми с Майки Гарсия и го победи лесно
Световния шампион на IBF в полусредна категория Ерол Спенс младши направи поредна успешна защита на своята титла след като победи Майки Гарсия с единодушно решение тази сутрин в „ATandT Stadium“ в Арлингтън, Тексас, САЩ.Гарсия, който притежава титлата на WBC в лека категория качи две теглови категории, за да се изправи срещу Спенс младши.

Спенс започна да работи активно с джеба си от първите секунди на битката. Той уверено поддържаше удобна за себе си дистанция и трупаше актив, нанасвйки удари и крошета с двете си ръце. От своя страна Гарсия се опитваше да скъси дистанцията, но в дълги периоди беше пасивен. Въпреки факта, че той притежава един от най-опасните удари в съвременния бокс, днес този удар беше напълно неутрализиран.

Спенс го превъзхождаше в бързината. Увеличеното тегло очевидно не бе от полза за скоростта и маневреността на Гарсия. Спенс не бързаше да форсира събитията, тъй като реши да бъде по- внимателен в защита. Той показа днес значително по-добра защита, отколкото в предишните битки.

С настъпването на шампионските рундове битката стана напълно едностранн. Спенс започна да вдига темпото и да обработва в тялото съперника си. Гарсия смело издържа на мощните атаки на шампиона и продължаваше напред. Гарсия показа смелост и издръжливост, но неговото представяне няма да бъде запомнено с нищо повече.

В крайна сметка победата с резултат: 120-107, 120-108 и 120-108 за Ерол Спенс младши. Бойния портал също даде 120-108 за Спенс младши.

1 Коментар

  1. Иво март 17, 2019 3:56 pm  Отговор

    Маики показа корава глава и високо бизнес IQ

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *