Ейбъл Санчес: Единственият боксьор, който може да окаже опора на Канело, е Дейвид Бенавидес

След като се биеше в средна категория в продължение на няколко години и за кратко премина, но все пак успешно в лека тежка категория, Канело Алварес официално намери своя дом на 76, 2 кг.

Канело се боксира за последно миналия уикенд, когато победи непобедения преди това Калъм Смит с единодушно решение и завоюва коланите на WBC и WBA (супер) в супер средна категория.

Независимо дали става дума за евентуален бой с шампиона на IBF Кейлъб Плант или шампиона на WBO Били Джо Сондърс, треньорът Ейбъл Санчес очаква Алварес да ги победи. Но според Санчес има някой, за когото вярва, че би могъл да се справи с мексиканската суперзвезда.

„Има само един боксьор на тази теглова категория, който може да поднесе изненада срещу Канело,“ каза Санчес. „Той е един млад мъж на име Дейвид Бенавидес. Той е другият най-добър боксьор на това тегло, освен Канело. Единственият човек, когото смятам, че може да окаже опора на Канело, е Дейвид Бенавидес.

Много млад той стана спаринг-партнор на Головкин. Може би най-добрият спаринг-партньор, който някога е имал Головкин, а този млад мъж все още беше аматьор. Три или четири години преди да стане професионалист. Виждал съм го да играе спаринги с момчета в Wild Card Gym, опитни момчета и му беше лесно. Щом той правеше това тогава, представете си какво ще направи сега. Днес той е много по-добър боксьор.

Мисля, че Бенавидес ще окаже отпора на всеки, с когото се бие. Не само заради дефанзивните си умения, той е в състояние да сменя скоростите толкова лесно. Той ще увисне на въжетата и ще се размотава. Изведнъж той ще превключи на друга скорост и ще стане различен боксьор. Той е единственият боксьор, който вярвам, че може да създаде сериозни проблеми на Канело.“
1 Коментар

  1. Иваил декември 25, 2020 2:33 am  Отговор

    Ако можеше и да влиза в категорията си можеше да получи шанс срещу Канело сега оня посредствен турчин ще се бие с рижия през февруари в Мексико…

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *