Еди Хърн: WBO иска да е част от Фюри-Джошуа, но има ангажимент към Усик

Обединителната битка в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри би била най- голямата битка в историята на британския бокс, както и първата битка за абсолютната титла в тежка категория.

Има обаче едно сериозно препятствие, което пречи на тази битка – бившият шампион в полутежка категория Александър Усик, който е задължителен претендент за титлата на WBO повече от година.

Малко след победата на Джошуа над Кубрат Пулев с нокаут в деветия рунд миналата събота на „Уембли Арена“, президентът на базираната в Пуерто Рико организация Франсиско „Пако“ Валкарсел строго напомни на Еди Хърн, промоутър на Джошуа, кой е следващият претендент наред за титлата на WBO, преди да се стигне до Джошуа-Фюри.

„WBO е в трудна позиция,“ каза Хърн. „Ясно е, те отчаяно искат да бъдат част от тази битка (Фюри-Джошуа). Те също така имат ангажимент към Александър Усик като техен задължителен претендент.

В един идеален свят на WBO, Усик трябва да бъде доволен от резолюцията. В същото време, ако няма заложени колани, Фюри-Джошуа пак ще се проведе и все още ще бъде най-голямата битка в бокса. Най-трудно е за Пако. Той наистина иска да бъде част от този двубой, но в същото време не може да игнорира задължителните ангажименти.

Трябва да намерим някакво решение, което да направи всички щастливи – или да овакантим колана.“Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *