Еди Хърн: Фюри-Джошуа засенчва всички битки


Обединителната битка в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри би била най- голямата битка в историята на британския бокс, както и първата битка за абсолютната титла в тежка категория.

Има обаче едно сериозно препятствие, което пречи на тази битка – бившият шампион в полутежка категория Александър Усик, който е задължителен претендент за титлата на WBO повече от година.

Има обаче и няколко варианта, които биха могли да доведат до битка между Джошуа и Фюри. Единия вариант е Джошуа да оваканти титлата на WBO, а при другия Усик да бъде финансово компенсиран, за да отстъпи реда си и да позволи първо Джошуа=Фюри да се проведе, а после той да се изправи срещу победителя.

„Ясно е, че работя в тясно сътрудничество с Усик. Той утвърди позицията си като задължителен претендент,“ каза Хърн. „В същото време ние сме се захванали с битка – и за съжаление на ръководните органи – която засенчва всички колани. Просто организациите трябва да бъдат малко по-внимателни, защото бихме могли да кажем: ‘Знаете ли какво? Нека да зарежем цялата политика в момента и да оставим всички колани.‘ Защото ако се откажем от един колан, може да се откажем от всички.

Стигнахме до етап, в който предстои най-голямата битка в целия бокс. Плащаме на санкциониращите органи стотици и стотици хиляди долари. В момента има един човек, който вероятно би поискал седем цифрена сума, за да остъпи. Така че бих внимавал.

Целта на тази битка винаги е била да бъде за неуспоримата шампионска титла. Когато Антъни Джошуа влезе в офиса ми преди няколко години, това винаги е било мечтата му. Ще направим всичко възможно, за да сме сигурни, че всеки колан в бокса ще бъде заложен в битката срещу Тайсън Фюри.2 коментара

  1. Ivan декември 18, 2020 10:10 am  Отговор

    Цирка почва

  2. Марин декември 19, 2020 12:33 pm  Отговор

    Джошуа умее да се боксира за разлика от Уайлдър и смятам че ще е тактическа битка със обикаляне по въжетата и Фюри ще го маркира 12 рунда. Нещо подобно както със Кличко и ще е скука. Най чаканата битка ще е и най скучната според мен

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *