Еди Хърн: Уайт прие да се бие за диамантеният колан на WBC, да видим дали Фюри ще го направи

Промоутърът Еди Хърн потвърди, че претендентът в тежка категория Дилиън Уайт е приел да участва в елиминаторен двубой за световната титла на Световния Боксов Съвет (WBC) срещу Тайсън Фюри.

Президентът на WBC Маурисио Сюлейман предложи идеята за този елиминаторен двубой, като победителят ще получи възможност да се изправи срещу шампиона Дионтей Уайлдър.

Уайлдър запази титлата си миналата седмица, когато в Barclays Center в Бруклин, Ню Йорк, нокаутира в първия рунд задължителния претендент Доминик Бризил.

„Тайсън Фюри каза, че ще се бие с Дилиан Уайт за диамантеният колан на WBC,“каза Хърн пред IFL TV.

„Затова информирахме WBC, че няма проблем да приемам този двубой. Така че Уайт ще се бие с Оскар Ривас, а WBC ще нареди двубой между Тайсън Фюри и Дилиън Уайт.

Тайсън Фюри ще трябва да потвърди, след като се бие на 15 юни, дали ще спази думата си и ще приеме тази битка. Така че ще видим. Казахме на WBC,’Моля, наредете тази среща.’ което организацията потвърди, че ще направи. Ще получим окончателната резолюция и ще видим дали Тайсън Фъри ще се бие с Дилиън Уайт след 15 юни.

Не ме интересува диамантеният колан. Интересувам се от битката между Дилиън Уайт и Тайсън Фюри. Това е голяма битка, но Дилиън иска да се бие с Дионтей Уайлдър. Ако WBC смята, че той трябва да се бие с Оскар Ривас и Тайсън Фюри, за да стигне до Уайлдър, така да бъде. Сега Дилиън трябва да победи Ривас на 20 юли, което е страхотен двубой.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *