Еди Хърн напъва WBC да направи битката Уайт-Ривас елиминаторна

Промоутърът Еди Хърн напъва Дилиън Уайт да стане задължителнен претендент на световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър.

Уайт, който е поставен на първа позиция в ранглистата на WBC, ще се срещне с Оскар Ривас на 20 юли на 02 Арена в Лондон, Англия.

Хърн се опитва да превърне този двубой във елиминаторен на WBC, като залогът да е „временната титла“.

Той иска победителят от мача Уайт-Ривас да получи правото да се изправи срещу победителя от мача на Уайлдър с Доминик Бризил.

„Той постигна почти всичко в тази версия: всички тези защити на „сребърната“ титла на WBC, няколко елиминаторни битки за световната титла, класиран е на първа позиция в ранглистата бог знае откога, и въпреки това някой, който заема четвърта или пета позиция, стана задължителен претендент,“ каза Хърн пред Скай Спортс.

„Ние натискаме WBC да вземат решение. Искаме битката с Оскар Ривас да бъде с по- особен статут например за „временната“ титла, а победителя да стане задължителен претендент на победителя от срещата между Дионтей Уайлдър и Доминик Бризил.“
3 коментара

  1. Иво май 9, 2019 4:15 am  Отговор

    Ама това е нагло вече сам да искаш да си правиш елиминациите… WBC му го наби на Хърн вчера с Лома Кембъл ся очаквам да повторят.

  2. Митко май 9, 2019 2:30 pm  Отговор

    Елиминация ще е за европейската титла хахаха. Победителя излиза срещу Агит Кабайел

  3. Пламен май 10, 2019 10:39 am  Отговор

    От СБС са отказали да санкционират мача за елиминационен. Предлагат такъв с Фюри

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *